Terug naar overzicht

Strrenwacht wandeltocht Spier (Dr)

Tocht 483, zaterdag 7 maart 2020.
Afstand: 25 km. Dit jaar: 240 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 19040 km.
Organisatie: wsv FLAL Oosterwolde (Fr).

De Friese Lange Afstand Lopers organiseerden vandaag vanuit Spier de Sterrenwacht wandeltocht. Er was keuze uit drie afstanden; 25, 40 en 60 kilometer. Was deze week niet zo 'fris en fruitig' en koos daarom voor de kortste afstand.
Waarschijnlijk aangetrokken door het prachtige weer stonden er nagenoeg 800 wandelaars aan de start waarvan er ruim 70 voor de langste afstand hadden gekozen. Mooi aantal!
In gezelschap van Gerrit vertrokken we om negen uur vanuit hotel Van der Valk. We doken onmiddellijk, hoe kan het ook anders vanuit Spier, het Dwingelderveld in. In het begin leidde dat tot enige opstoppingen vanwege de smalle paden. Maar al snel werd sliert uit elkaar getrokken en hadden we de ruimte om van de omgeving te genieten zonder op iemands hakken te trappen.
Het was volop genieten van deze prachtige dag en in deze schitterende omgeving. Na wat omzwervingen konden we na ruim 9 kilometer in de Bospub in Lhee van een lekker bakkie genieten. Na rust wandelden we van Lhee naar en door Dwingeloo. Na een rondje door de Broekenvlake en het Broenlaar, ten westen van Dwingeloo, wandelden we via het Westeinde naar camping Torentjeshoek voor een tweede bakkie.
De laatste 8 kilometer wandelden we weer door het Dwingelderveld langs de Davidsplassen, de Sterrenwacht, het Koelevaartsveen naar de finish in de Boslounge in Spier.
Bij de Sterrenwacht werden we attent gemaakt op de aanwezigheid van twee zonnende adders in de boswal. Dat was wel het hoogtepunt van deze wandeltocht en heb ik prachtig vast kunnen leggen zonder daarbij de adders in hun rust te verstoren.

Mijn eerstvolgende wandeltocht staat voor zaterdag 14 maart in mijn agenda: 'Dauwtraptocht' vanuit De Wilp (Gr). Afstanden: 5, 10, 20 en 30 kilometer. U kunt vanaf 08.00 uur (30 km) starten vanuit Dorpshuis De Welle, Schoolstraat 17 in De Wilp (Gr).

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Spier