Terug naar overzicht

Goede Doelen wandeltocht Drachten (Fr)

Tocht 482, zaterdag 22 februari 2020.
Afstand: 25 km. Dit jaar: 215 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 19015 km.
Organisatie: wsv WIK Drachten (Fr).

Vandaag organiseert wsv WIK-Drachten een wandeltocht waarvan het inschrijfgeld van 6 euro ten goede komt van de hospice Smelnehaven in Drachten voor de aanschaf van een koppelbed.
Op weg naar Drachten valt er een stevige regen. Ook als ik me inschrijf is het nog steeds niet droog en er staat een harde wind uit het zuidwesten. Maar bij de start is het droog en gedurende de hele wandeling blijft het droog. De harde wind blijft ons op de route vergezellen. Soms in de rug en soms recht van voren. Het wordt best een stevige wandeling.
Met ons vieren, Ria, Betsie,
Fokke en ondergetekende beginnen we aan onze 25 kilometer. Met de wind in de rug bereiken we Na 6 kilometer Rottevalle. Nog steeds met de wind in de rug lopen we door naar Boelenslaan en na Boelenslaan krijgen we te maken met tegen- en zijwind op weg naar Houtigehage. In Houtigehage nemen we na 13,5 kilometer rust met een lekker kopje koffie in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging.
Gesterkt door de koffie beginnen we opgewekt aan de rest van de route. Direct na de rust wordt ons een alternatieve route aangeboden omdat de originele route nogal nattig schijnt te zijn.
Je bent van de FLAL of niet. Dus gaan we niet voor het alternatief. Het is een beetje drassig maar goed te doen.
We gaan door naar Drachtstercompagnie om met een klein ommetje deze plaats nog een keer te passeren. Bij de tweede doorkomst moeten we ons melden voor de controle waarna we aan de laatste kilometers kunnen beginnen.
Rond kwart voor een zijn we weer terug in de kantine van vv ONB en melden we ons af.
Ondanks het sombere en winderige weer was het een mooie afwisselende tocht in een bekende wandelomgeving.
Organisatie en vrijwilligers bedankt voor jullie inzet.
Er waren 527 deelnemers aan deze tocht.

Mijn eerstvolgende wandeltocht staat voor zaterdag 7 maart in mijn agenda: 'Sterrenwacht Wandeltocht' vanuit Spier (Dr). Afstanden: 25, 40 en 60 kilometer. U kunt vanaf 08.00 uur (60 km) starten vanuit Hotel Van der Valk, Oude postweg 8 in Spier (Dr).

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Drachten