Terug naar overzicht

Sinterklaas wandeltocht Sint Nicolaasga (Fr)

Tocht 473, zaterdag 30 november 2019.
Afstand: 35 km. Dit jaar: 1340 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 18730 km.
Organisatie: wsv. FLAL Lekkum (Fr).

Meer dan 500 wandelaars verzamelden zich vanmorgen in Zalen Centrum Sint Nyk voor de start van deze wandeltocht door de zuidoosthoek van Friesland. Zoals de naam van de tocht al zegt mocht Sinterklaas uiteraard niet ontbreken. Met zijn Pieten kwam hij ons dan ook een goede wandeltocht toe wensen. Als hij ook nog pepernoten heeft gestrooid weet ik niet maar bij de fish waren er wel speculaaskoekjes en die waren erg lekker!
Eerst maakten we een rondje van 10 kilometer rond het dorp Sint Nicolaasga. Na een korte rust in het Zalen Centrum wandelden we via Doniaga, Spannenburg en het fietspad langs het Prinses Margrietkanaal naar Idskenshuizen voor een tweede rust. Daar was het erg druk en zijn we na melding bij de controle verder gelopen. Via Legemeer, Boornzwaag en Houtvaart kwamen we in Langweer. In het plaatselijk café was het wat minder druk en hebben we van een heerlijk kopje koffie genoten.
Goed uitgerust begonnen we daarna aan de laatste kilometertjes door Vegelins Bos terug naar Sint Nyk.
Soms waren de trajecten langs de verharde wegen wel behoorlijk lang maar het prachtige weer van vandaag maakte veel goed. We hebben weer met veel plezier aan deze wandeling meegedaan.

Mijn eerstvolgende wandeltocht staat voor zaterdag 14 december in mijn agenda: De Gaasterland wandeltocht vanuit Balk (Fr). Afstanden: 25 en 35 kilometer. U kunt vanaf 09.00 uur starten vanuit het Zalencentrum De Treemte, Bogermanstraat 3 in Balk (Fr)

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Sint Nicolaasga