Terug naar overzicht

Walfridus voettocht Bedum (Gr)

Tocht 464, zaterdag 7 september 2019.
Afstand: 40 km. Dit jaar: 1030 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 18420 km.
Organisatie: Walfridusvoettocht.nl Bedum (Gr).

Vandaag met Fokke de Jager deze voettocht van 40 kilometer door het Groningse land gewandeld. We vertrekken vanuit Bedum via de Stadsweg richting Onderdendam. Vlak voor Onderdendam gaan we via de Bosweg naar Winsum. Na de controlepost in Winsum wandelen we langs het Winsumerdiep naar Schaphalsterzijl. Na een versnapering (banaan) lopen we over de fietspaden en een deel van het Pieterpad naar Garnwerd. We nuttigen in café Hammigh een lekker bakje koffie en vertrekken naar de volgende rust in Zuidwolde. We volgen daarbij de route langs het Reitdiep, Wierumerschouw, Harsens en Koningslaagte. Vanaf Zuidwolde is het nog 5 km naar de finish in de Walfriduskerk in Bedum. Langs het Boterdiep (stille zijde) wandelen we via Ellerhuizen en het bedumerbos Rond twee uur Bedum binnen.
Organisatie bedankt voor de mooie route en de goede verzorging. De regenbui ter hoogte van Wierumerschouw was niet in de organisatie voorzien maar was slechts van korte duur.

Mijn eerstvolgende wandeltocht staat voor zaterdag 14 september in mijn agenda: De Fivelstad wwandeltocht vanuit Appingedam (Gr). Afstanden: 5, 15, 25 en 40 kilometer. U kunt van af 08.00 uur (40 km) starten vanuit het "Oude Raadhuis", Wijkstraat 36 in Appingedam

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Walfridus voettocht