Terug naar overzicht

Billie Turf wandeltocht Zevenhuizen (Gr)

Tocht 458, zaterdag 15 juni 2019.
Afstand: 40 km. Dit jaar: 810 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 18200 km.
Organisatie: Stg. Wandelsport Zevenhuizen.

Met 1700 wandelaars was de Billie Turf wandeltocht vandaag helemaal uitverkocht. De buienradar voorspelde niet veel goeds en ik denk dat niet alle 1700 wandelaars ook daadwerkelijk aan de wandeling hebben deelgenomen.
We startten dan ook met de poncho aan in een flinke en langdurige regenbui. Er was weer een avontuurlijke route uitgezet door de organisatie met onderweg een paar 'circus-acts'.
We wandelden vanuit zevenhuis via het Bolmeer en Nanninga's Bosje naar De Wilp. Vanuit De Wilp staken we de A7 over naar Trimunt en de Jiltdijksheide. Na de rust in Kornhorn (Curringherschuur) wandelden we via de Leidijk terug naar Jiltdijksheide om via het natuurpad (voormalige trambaan) naar Marum te lopen. Vanuit Marum wandelden we via Willemstad, Jonkersvaart en Zandwijk terug naar Zevenhuizen.
Na ongeveer 16 kilometer werd het droog en broeierig waarna het in de laatste 10 kilometer toch nog weer ging regenen. Gelukkig kwam er toen meer wind waardoor de regenbui snel verdween zodat we al weer redelijk opgedroogd Zevenhuizen binnen liepen.
Zoals we gewend zijn van Zevenhuizen was de organisatie weer tiptop voor elkaar en verheug ik mij al weer op de Billie Turftocht van 2020.

Mijn volgende wandeling staat voor zaterdag 22 juni in mijn agenda: De TT-mars in Amen (Dr). De afstanden zijn 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. U kunt vanaf 08.00 uur (30 en 40 km) starten vanuit Vakantiepark Dianaheide, Amen 53, Amen (Dr)

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Zevenhuizen