Terug naar overzicht

44e Tynaarloër wandeltocht Tynaarlo (Dr)

Tocht 446, zaterdag 13 april 2019.
Afstand: 30 km. Dit jaar: 350 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 17740 km.
Organisatie: sv Tynaarlo, afd. wandelen, Tynaarlo (Dr)

Vanmorgen om 08.00 uur werd in café Centraal in Tyrnaarlo het 'startschot' gegeven voor deze wandeltocht. In verband met andere afspraken voor vandaag startte ik met mijn wandelmaatje Gerrit uut Roalt voor de 30 km.
Nadat we Tynaarlo hadden verlaten liepen we direct al verkeerd maar dat was niet zo erg we kwamen na een rondje villapark weer op de goede route.
Via de Wedbroeken en de Zuidlaarderweg kwamen we in Westlaren en langs de Tienelsweg liepen we naar en door de '50 bunder'. Langs de kogelvanger en over de Tolhuisweg/Duinweg liepen we naar het hunebed bij Noordlaren.
In Noordlaren was gelegenheid om te rusten. Na de rust maakten we een rondje Koebroek/Oostpolder langs het Zuidlaardermeer.
Ook Appelbergen bij Glimmen kon niet ontbreken in dit prachtige rondje natuur.
Na dat rondje smaakte de koffie bij de herberg in Noordlaren heerlijk. We hadden er toen ruim 20 kilometer op zitten.
Na de koffie was een rondje Noordlaarderbos in de route opgenomen. Terug in Drenthe wandelden we via Okkenveen, Osbroeken en het Akenveen terug naar Tynaarlo.
Bij binnenkomst van Tynaarlo werden we getrakteerd op een flinke hagel/sneeuwbui. Ook in het Noordlaardebos hadden we al een voorproefje in de vorm van een hagelbuitje gehad.
Ondanks de koude wind en de hagel/sneeuwbuien hebben we weer volop genoten van deze prachtige wandeling door het stroomgebied van de Drentsche Aa.

Mijn volgende wandeling staat voor zaterdag 20 april in mijn agenda: De 72e Krentenbloesemtocht in Dwingeloo (Dr). De afstanden zijn 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. U kunt vanaf 08.30 uur starten (15, 20 en 30 km) vanuit hotel De Brink, Brink 30-31, Dwingeloo.

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Tynaarlo