Terug naar overzicht

Nieuwjaars wandeltocht Harkema (Fr)

Tocht 437, zaterdag 5 januari 2019.
Afstand: 25 km. Dit jaar: 25 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 17415 km.
Organisatie: w.s.v. WIK-Drachten (Fr)

Vanuit de kantine van de vv. Harkema-Opeinde startten wij om even voor 9 uur voor een ommetje door het coulissen landschap ten zuidwesten van Harkema. Onder een grijze lucht waaruit soms een beetje vochtigheid kwam wandelden we via prachtige landweggetjes naar Eastermar. Van Eastermar ging het via Skulenboarg naar Jistrum. In de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging stond de koffie klaar en aten we een broodje. De helft van de tocht van 25 kilometer zat er toen op.
Na de koffie wandelden we nog rond Jistrum om vervolgens richting Kootstertille te wandelen. In Kootstertille kon er nog weer gerust worden. Zonder van de rustgelegenheid gebruik te maken wandelden we via Droegeham terug naar Harkema.
De kwaliteit van de foto's laat hier en daar te wensen over. Dat is mede het gevolg van het grijze weer. Excuses daarvoor.

Op zaterdag 12 januari staat de 'Vrijbuiter' wandeltocht van de wsv FLAL in Roden in mijn wandelagenda. Bij deze wandeltocht kan gekozen worden uit de afstanden: 25 en 35 kilometer. De start is om 09.00 uur (beide afstanden!) vanuit indoor skihal 'Snow&Co', Gedempte Haven 7 in Roden. Meer info www.flal.nl
Wandel je mee?

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Harkema