Terug naar overzicht

Robbenoordbos wandeltocht Den Oever (NH)

Tocht 434, zaterdag 15 december 2018.
Afstand: 35 km. Dit jaar: 1240 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 17325 km.
Organisatie: wsv. FLAL

Robbenoordbos wandeltocht Den Oever.
Vandaag met 287 andere wandelaars deelgenomen aan de Robbenoordbos wandeltocht in Den Oever. Noord-Holland is voor mij onbekend (wandel)terrein en ik ben dan ook zeer benieuwd. Den Oever ligt op het voormalige Waddeneiland Wieringen en het grootste deel van de tocht zal zich op dit voormalige eiland afspelen.
Vanuit Den Oever wandelen we naar de dijk langs de noordkant van Wieringen. Dus langs de Waddenzee. Via het plaatsje Stroe (niet op de Veluwe) bereiken we Hippolytushoef. Daar is de eerste rust- en controlepost. Vanuit Hippolytushoef wandelen weer over de Waddendijk naar het Amstelmeer. Op Lutjestrand is de tweede rust.Na een heerlijke kop koffie volgen we, over zo'n 7 kilometer, weer de dijk. Nu langs de zuidwestelijke zijde van het eiland. We lopen in feite over een schapenpad met veel hindernissen in de vorm van hekken en overstapjes.
Nadat we de dijk verlaten hebben komen we in de Wieringermeerpolder en zien we het Robbenoordbos. Over een fietscrosscircuit doorkruisen we het bos en komen we bij onze laatste rust. Daar genieten we van een lekkere kop koffie met, door de gastvrouw, zelfgebakken cake. We hebben dan ongeveer 29 kilometer afgelegd en zijn dus al een flink eind op weg.
Voor de laatste kilometers duiken we weer de kou in. Het is namelijk een donkere dag met een temperatuur van iets boven het vriespunt en een aanwakkerende zuidoostenwind. Het is op zich best ideaal wandelweer maar je moet wel doorstappen.
Het verruimen van je blik heb ik als positief ervaren en de route was echt des FLALs. Er werd een behoorlijke aanslag gedaan op je aanpassingsvermogen wat betreft de terrein omstandigheden.
Uitzetters bedankt en natuurlijk ook de andere vrijwilligers die zich deze dag voor ons hebben ingezet. Dank!

Op vrijdag 28 december staat de 'Slach om'e toer' in Surhuizum in mijn wandelagenda. Bij deze (bijna) traditionele wandeltocht kan gekozen worden uit drie afstanden: 10, 20 en 30 kilometer. De start is vanaf 08.30 uur (30 km) vanuit MFC Delfeart in Surhuizum. Zie voor meer info www.slachometoer.frl
Wandel je mee?

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Robbenoordbos Den Oever