Terug naar overzicht

Boermarken wandeltocht Gees (Dr)

Tocht 433, zaterdag 1 december 2018.
Afstand: 35 km. Dit jaar: 1205 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 17290 km.
Organisatie: wsv. FLAL

Vandaag de vierde wandeltocht van het wandelprogramma 2018/19 van wsv FLAL gelopen. De afstand was 35 km met start en finish in de groepsaccommodatie De Zwerfkei in Gees. De accommodatie deed zijn naam eer aan door de aanwezigheid van een enorme zwerfkei voor de deur. We maakten eerst een rondje ten zuidwesten van Gees om na ongeveer 8 kilometer weer bij de start locatie uit te komen voor de eerste rust.
Na rust wandelden we naar het zuiden om via de Verlengde Hoogeveense Vaart in Oosterhesselen uit te komen. Erg leuk ommetje. In Oosterhesselen mochten we weer even rusten met een kopje koffie erbij. Direct na de rust passeerden we het witte kerkje van Oosterhesselen met losstaande toren. Voor Drenthe is dat uniek zo'n losstaande toren
Via het Benneveld wandelden we naar Zweeloo en Aalden. Twee dorpjes met nog een typisch Drents karakter en veel rietgedekte boerderijtjes. Natuurlijk waren de kerk van Zweeloo en de Jantina Helling molen in Aalden, in de route opgenomen.
De laatste rust genoten we in Meppen. Ook een plaatsje met veel karakteristieke gebouwen.
Door de Mepperdennen en de boswachterij Gees wandelden we weer terug naar Gees.
Bij het afmelden werd ik door
Janke Adema verrast met een speld van de vereniging vanwege het volbrengen van 5000 kilometer wandelen bij de wsv FLAL. Hartelijk dank daarvoor.

Aantal deelnemers: 360

Op zaterdag 8 december ga ik met een aantal vrijwilligers en  bestuursleden FLAL de "Vrijbuiter" wandeltocht in Roden voorlopen. Deze tocht staat voor zaterdag 12 januari 2019 op de wandelkalender. De start van deze tocht is uiteraard niet meer bij kampeerhal de Vrijbuiter maar bij Indoor skihal Snow&Co i.s.m. Intersport Roden. Beide zijn gevestigd aan de Gedempte Haven in Roden nabij de voormalige Vrijbuiter.

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Boermarken wandeltocht Gees