Terug naar overzicht

Oer de Kleasterfeart wandeltocht Wommels (Fr)

Tocht 432, zaterdag 24 november 2018.
Afstand: 40 km. Dit jaar: 1170 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 17255 km.
Organisatie: wsv. FLAL

Vandaag met 330 andere wandelaars een een wandeling door de 'Greidhoek' van Friesland gemaakt. Vanuit Wommels koos ik voor de route van 40 kilometer. Bij vertrek was de temperatuur nauwelijks boven nul en daar kwam in de loop van de dag ook weinig verandering in. Het was een beetje grijs en heiig. Later op de dag kwam het zonnetje er nog bij maar koud bleef het wel.
De Greidhoek is een grasland gebied en het was rondom ons dan ook groen. Een stukje bouwland is een zeldzaamheid.
Vanuit Wommels wandelden we in zuidelijke richting en passeerden de Nije Kromme net buiten Wommels. Langs de Aylvapoldermolen liepen we naar Burgwerd en vandaar naar Bolsward. Daar kon gerust worden. Na rust was Nijland de volgende doorkomst.
De tweede rust was gepland in Hartwert. We waren toen ongeveer op de helft van onze wandeling.
Via allerlei kerkpaden door de weilanden kwamen we via Tirns in Reahûs voor onze laatste rust.
Ook de laatste tien tot twaalf kilometer maakten we regelmatig gebruik van gras en betonpaden door de weilanden en kwamen we via Easterein weer terug in Wommels.
Het was een leuke afwisselende route door een redelijk onbekend deel van Friesland. Wel enkele bekende plaatsen van de helaas niet meer bestaande wandeltochten 'Meerslag om Bolsward'

Op zaterdag 1 december staat de vierde FLAL-wandeltocht van het wandelseizoen 2018/2019 in mijn agenda. De tocht, onder de naam 'Boermarken wandeltocht' start in Gees (Dr) vanuit partycentrum De Zwerfkei, Dorpsstraat 59 in Gees. De afstanden zijn 25 en 35 kilometer. De 35 kilometer start tussen 09.00 en 09.15 uur en de 25 kilometer tussen 09.15 en 10.00 uur.
De organisatie is in handen van de wsv FLAL.
Wandel je mee?

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Oer de Kleasterfeart