Terug naar overzicht

23e Eendracht wandeltocht Assen (Dr)

Tocht 406, zaterdag 7 april 2018.
Afstand: 25 km. Dit jaar: 195 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 16240 km.
Organisatie: wsv. Eendracht, Assen

23e Eendracht wandeltocht.

Al weer voor de 23e keer organiseerde de wsv Eendracht uit Assen deze wandeltocht. Voorgaande jaren was de start, voor zover mij bekend, steeds vanuit het Wielerhome bij De Bonte Wever. Het Wielerhome moet verdwijnen en wsv Eendracht week daarom dit jaar uit naar de kantine van vv. Asser Boys aan de Lonerstraat. Ook een goed bereikbare startplaats maar de parkeerruimte moet gedeeld worden met de voetballers met als gevolg dat er ook langs de Lonerstraat en een paar zijwegen geparkeerd moest worden.

De startlocatie nodigt wel uit om via het Amelterhout de route naar het Nationaal Park Drentse Aa te leggen. Dat was dus vandaag ook het geval. Vanuit de startlocatie gingen we dan ook richting Loon, langs het Lonerdiep, het randje van het Balloërveld naar de eerste rust in Anderen. Van Anderen wandelden we via het Hageneind, Nijend en Dongelsdijk naar de tweede rust in het Stationskoffiehuis in Rolde. We passeerden daarbij de prachtige Jacobuskerk. Voor de terugweg naar Assen volgden we een flinkstuk van het voormalig spoorlijntje Assen - Gieten. Boerderij Kamps en Deurze waren ook in de route opgenomen. Het Poepenhemeltje en het beekdal van het Deurzerdiep mochten uiteraard in deze prachtige route niet ontbreken.

Het weer werkte erg mee aan het welslagen van deze wandeltocht door er voor 7 april een warmterecord uit te persen. Het aantal deelnmers overtrof dan ook de verwachtingen van de organisatie. Hoeveel deelnemers er waren was bij het afmelden nog niet bekend. Men was nog druk aan het tellen maar er waren meer deelnemers dan er inschrijfformulieren beschikbaar waren.

 Voor het overige wijs ik u graag op de fotoreportage die ik van deze tocht maakte.

Voor zaterdag 21 april staat er weer een wandeltocht in mijn agenda. De wsv DOS Dwingeloo organiseert vanuit hotel De Brink in Dwingeloo de '71e Krentenbloesemtocht'. De start van deze tocht is vanaf 8.30 uur. De afstanden zijn: 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Loopt u mee?

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Eendracht wandeltocht Assen