Terug naar overzicht

Meul'n dob wandeltocht Gasselte (Dr)

Tocht 405, zaterdag 30 maart 2018.
Afstand: 40 km. Dit jaar: 170 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 16215 km.
Organisatie: sv. VOMOS, Gasselte

Meul'n dob wandeltocht.

De sportvereniging VOMOS uit Gasselte organiseerde vandaag voor de 5e keer de Meul'n dob wandeltocht. De molendobbe wandeltocht dus. Dit is een ouderwets waterbassin aan de rand van de heide achter dorpshuis de Trefkoel ligt. De route van vandaag voerde echter niet langs de dobbe.

Na vertrek vanaf het dorpshuis liepen we linksom naar het Drouwenerzand zodat we niet langs de dobbe kwamen. Na het Drouwenerzand wandeleden we langs bos- en zandpaden naar het Kanaal Buinen - Schoonoord. Gedeeltelijk langs het kanaal wandelden we naar Borger. Daar was de eerste gelegenheid voor een rust. Wij hadden nog geen behoefte aan rust en vervolgden de route naar Drouwen. We passeerden daarbij het Hunebedcentrum en een drietal hunebedden aan de Steenakkerweg (Bronneger). Langs de rand van Drouwen, Stobbenweg en Dikmeerweg bereikten we de Camping Alinghoek in Drouwen. Daar was de tweede rustgelegenheid en na een heerlijk kopje en een broodje gingen we voor het tweede deel van de wandeling.

We wandelden nagenoeg door Gasselte langs de manege naar de Oude Groningerstraat richting Gieten. In Gieten was nog een keer gelegenheid tot rust. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt. Na Gieten wandelden we langs Meulenpad, Varik, Verlengde Looweg en Grensweg naar de spoordijk van Gieten naar Gasselte. Bij het 'Ravijn' verlieten we de spoordijk om langs Kostvlies en de spoordijk van Gieten - Stadskanaal terug te keren naar Gasselte.

Het waren ideale wandelomstandigheden. Droog met een lekker zonnetje. Voor een aantal wandelaars was het al weer tijd voor de korte broek. Het voorjaar lijkt er nu echt aan te komen.

Voor het overige wijs ik u graag op de fotoreportage die ik van deze tocht maakte.

Voor zaterdag 7 april staat er weer een wandeltocht in mijn agenda. De wsv Eendracht in Assen organiseert vanuit de kantine van de Asser Boys aan de Lonerstraat de '23e Eendrachttocht'. De start van deze tocht is vanaf 8.30 uur (40 km). De afstanden zijn: 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. Loopt u mee?

Klik op de afbeelding voor de fotoreportage.

Meul'n dob wandeltocht Gasselte