Terug naar overzicht

Nyefurd wandeltocht, Workum (Fr)

Tocht 394, zaterdag 18 november 2017.
Afstand: 40 km. Dit jaar: 1405 km. Totaal vanaf 1 september 2003: 15870 km.
Organisatie: Wsv. FLAL, Leeuwarden

Nyefurd wandeltocht Workum
De 3e wandeltocht van de FLAL van dit seizoen vindt plaats in het Friese Workum. De plaats heeft bekendheid verworven door het Workumer aardewerk en het Jopie Huisman-museum. Zowel van het één als het ander hebben we niet veel gemerkt of gezien.

Het was een koude winderige morgen en de berichten voor de verdere dag waren ook niet veelbelovend. Ik ben de laatste jaren op mijn wandeltochten niet zo nat geworden als op deze tocht. Het liep me van de broekspijpen de schoenen in tijdens een heftige bui in de omgeving Tjerkwerd.

De tocht voerde door een, voor mij, typisch Fries landschap waar men een verzameling van meer dan 5 bomen al gauw een bos noemt. Ik vind dat op zich geen ramp omdat ik buitengewoon kan genieten van vergezichten en rondom mij kerktorens en andere hoge bouwwerken (o.a. windmolens) zie. Ik kwam vandaag dan ook ruimschoots aan mijn trekken. De vergezichten werden echter regelmatig beperkt door de laaghangende regenwolken maar soms kwam toch ook het zonnetje door de wolken heen.

Ondanks het soms slechte weer toch volop genoten van deze wandeltocht door het natuurreservaat de 'Workumer Buitenwaard' en de plaatsjes Gaast, Tjerkwerd, Parrega en Blauwhuis.

Voor zaterdag 2 december staat er weer een wandeltocht uit de 45e Winterserie van de FLAL op het programma. Deze wandeltocht start om 9 uur vanuit Marum (Gr). De afstanden zijn: 25 en 35 kilometer. Loopt u mee?

Klik op de afbeelding voor het fotoverslag van de Nyefurd wandeltocht.

Nyefurd wandeltocht Workum